Pengar, pengar, pengar

Jakten beroendet, och vikten av att ha pengar. För mig är pengar bara negativ stress blir så less.......


Hallå dagboken

Mini serie: Jag är sjuk, jag har varit sjuk länge. Och jag kommer vara sjuk tills den dagen jag dör.

Det började på högstadiet, jag var stökig och utåtagerande på ett dåligt sätt. Men jag hade alltid en känsla av att inte passa in. Jag gick till skolsköterskan för att prata. Berättade om att jag inte hade lust att göra något. Då visste jag inte varför, jag höll upp en
stenhård fasad. Medans jag blödde på insidan.

Under gymnasiet hittade jag mera mig själv. Jag visade mig själv mer istället för att dölja mig med hat och en aggressiv attityd. Men såret i min själ blev bara mer öppet. Jag ville då inte vara med mera. Ska livet vara såhär jobbigt?! Förtvivlan och misstro blev en del av mitt liv. Depression, paranoia, ilska har varit del av mitt liv.

Men depressionen hjälpte mig att söka till folkhögskolan, där jag träffade Ida. Som senare fick mig att söka hjälp, då depressionen åter kom in i mitt liv. Det visade sig att det inte var mitt fel, jag har en obalans i min hjärna som gör att jag drabbas av extrema humörsvängningar och depressioner. Jag är biplolär (manodepressiv) det är en sjukdom jag kommer få leva med resten av mitt liv. Nu äter jag mediciner, så jag kan hålla mig frisk. Har nu också bättre kunskap så jag kan känna när ett skov håller på att komma.

Men kom ihåg om ni lever med någon typ av sjukdom. Lev med och inte i din sjukdom. Och låt aldrig din sjukdom kontrollera ditt liv. Hade min läkare fått
bestämma hade jag inte kunnat jobba 100% eller skift. Nu gör jag båda delarna.


Heelg

Snart bara några timmar. Undrar hur många timmar av änns liv som går ut på att längta tills helgen. Ska jobba på söndag, men hinner vara ledig både imon och på lördag. Då skall jag njuta av familjen.

Cyklingen går bra, jag kämpar på :)


Ja mycket kan man roa sig med...

Läs menyn noga :)


Skrivkramp

Ja denna vecka har det inte hänt så mycket på bloggen. Sliten efter flytt och känner mig lite oinspirerad.

Vi har i allafall fixat typ allt i lägenheten och den är så mysig. Känns verkligen hemma så det är skönt. Jaja snart helg :)


Halva arbetsveckan gjord...

Nu är halva arbetsveckan snart gjord. Cyklade idag till jobbet 9 km och ska cykla hem med. Tänkte börja med det för att spara pengar, få bättre kondition och om jag har tur kanske tappa några kilo :)

Humöret är på topp och livet är bra i största allmänhet!


Äntligen hemma

Hemma igen bistikaren till Oxelösund är glömd och förlåten. Vi stortrivs i nya lägenheten som kändes som vårt hem, första gången nykeln satt i låset.

Nu smider vi planer på att måla och bygga hyllor. Och det känns så bra att va tillbaka i Nyköping. Nu blir det ingen flytt förenns vi köper ett boende. Vi är tillbaka för att stanna. Det gör det inte sämre att vi har familj och vänner inom gång avstånd. :)


Fredagsmys

Då var vi här igen, flytta gör vi imon kan inte vänta. Det skall bli så skönt att bo i stan och ha nära till familj. Idag skall vi åka in till lägenheten och koll in den. Den är ju färdig renoverad, så alla rum har ny färg och tapeter.

Kvällen tema går i mys och snacksen tecken. Jaja skall fortsätta med jobbet, så jag får komma hem till familjen. Frammåt mot nya äventyr, skepp och hoj! :)


4 år

4 år har gått sen jag och Ida blev tillsammans. 4 helt fantastiska år med båda med och motgångar. Med övervikt på medgångar, men de motgångar vi haft har bara svetsat ihop oss ännu mer.

Jag känner fortfarande saknad till Ida när jag är på jobbet. Vi skickar små söta kärleks sms, och överraskar varandra med kärleksförklaringar med jämna mellanrum. Vi tar varandra aldrig
förgivet, och älskar varandra villkorslöst med både varandras bra och dåliga sidor.

Mitt liv planerar jag med Ida som är min själsfrände, och den person som känner mig allra bäst. Ida du och jag skall kroka i varandras rullatorer, och ligga i graven och hålla varandra i hand. För jag kan inte föreställa mig ett liv utan dig!

Du är min svarta diamant, och jag älskar dig mer än vad jag någonsin kan beskriva med ord <3


Hiss och Diss

Diss: Hatar vinter och kyla, ge mig sol och bad. Helst på en gång!

Hiss: Scones gott och går snabbt att göra :)


Take a chillpill

Softa chilla ja helt enkelt ta det lungt, det behöver man göra. Inte minst när man har barn, det är fullt ös från morgon till kväll. Tills dom vaknar igen och allt börjar om. Våra barn är helt underbara charmerande, duktiga på att roa sig själva. Men de där 3-4 timmarna på kvällen och guld värda. Då man bara kan parkera arslet i soffan och inte göra ett skit. Ikväll ska jag baka scones och de skall avnjutas till valfri reality serie :) I sällskap med min underbara fruga.


The road to freedom is menthal illness


Mini serie

När jag blev pappa för första gången:
Vi hade väntat och väntat, räknat dagar och spekulerat. Vilken dag skulle vår lilla bebis komma. Så kom äntligen dagen med stor D. Vi åkte in till förlossningen. Både med förvantan, men även en viss rädsla för hur allt skulle gå. Värkarbetet var långt och mycket jobbigt för Ida. Det var alldeles för mycket personal i förlossningssalen.

Jag försökte vara ett stöd för Ida. Kände mig maktlös, och som jag inte visste vad jag skulle göra. Till slut fick Ida börja krysta, också nu var det jobbigt och det hände inget. Jag själv fick sätta mig ner flera gånger. Så tagen av den stressade situationen, men jag grät även för att situationen var så känslosam.

Wiljas hjärtslag gick ner, så barnmorskan fick hjälpa till med sugklocka. Äntligen kom Wilja ut de fick klippa av navelsträngen direkt. Den var virad runt halsen. Men Wilja började inte skricka, så personalen rusade iväg med henne till ett akut rum. Jag var livrädd, varenda sekund kändes som en minut. Hon fick syrgas och de sög rent luftgångarna. Och äntligen började hon skrika.

Men jag glömmer aldrig när jag bar Wilja i mina armar tillbaka till Ida. Och jag med gråten i halsen sa att vi fick en flicka <3

Det var efter denna händelse som jag kom på namnet Wilja :)


Kopp 4

Idag är det måndag för er som missat det. Veckan står i flyttens täcken. Packa och fixa, har redan fixat det mesta. Men lite smått är kvar, skall in till Nyköpingshem idag och skriva på kontraktet. Sen hem och umgås med familjen. Nu är halva arbetsdagen slut men några koppar till blir det nog :)


För er som inte hört den rekommenderar jag att lyssna...


Allt gick bra

Seger för Nyköping i förlängningen, det var en rätt jämn match med två bra lag. Nyköping mötte Arlanda Wings och hade ett övertag hela matchen. Men avgjorde i sudden death. Jag beslutade mig för att ta med Wilja till matchen idag, det blev succe och hon ropade till mig att klappa pappa klappa :) Hon var jätte duktig så det blir fler söndags matcher för oss, Men de senare matcherna som börjar kl 19 får jag gå på själv. Nu resten av kvällen blir det att suga på den lilla ångestkaramellen över att behöva gå upp kl 5 hela veckan. Fast denna veckan flyttar vi, så det kommer bli en bra vecka :)

Hockey

Idag blir det hockey, Nyköping har gått vidare till fortsättningsserien. Och krigar nu för att få kvala till allsvenskan. I fredags var det bra tryck och Nyköping hade en egen klack. Hoppas på lika bra stämning denna match. Som dessutom är gratis, då sponsorerna betalar. Har bara blivit en match för mig denna säsongen. Kommer bli fler nu när vi flyttar tillbaka till stan. Förra säsongen missade jag knappt en match, kul kommer det bli i allafall :)


Ordbajs

Sorg, glädje, frustration, ilska ja alla känslor har jag kännt i mitt relativt korta liv. Tankar har mognat, resonemang har omvärderats.

Jag har kämpat och gått vidare ur striden. Men ett hål som aldrig kommer att fyllas. Den del av mitt hjärta som är ett svart hål som aldrig växer igen.

Det hålet består av att inte ha någon pappa. Min riktiga pappa dog i cancer när jag var 16 år. Men det är inte han jag sörjer, utan att gå in på detaljer. Kan jag väl säga att vi inte hade något förhållande till varandra. Men alla som saknar något i sitt liv vet innebörden av saknaden.

Jag levde länge med frustrationen, besvikelsen. Men inte föränns nyligen har jag kunnat acceptera detta. Det som denna insikt har gätt mig, är att vikten av min som pappas närvaro är direkt avgörande för hur mina barns uppväxt kommer bli. Bara att sitta i soffan när mina tonåringar kommer hem på lördagskvällen. Eller att berömma mina barn och ge dem bekräftelse. Jag kommer alltid finnas där för dem vad som än händer. Och det kommer jag låta dem veta.


Flytta

Nu har vi börjat flyttprocessen på allvar. I torsdags igår och inte minst idag har vi packat. Men vi gör det med ett leende på läpparna både jag och Ida. Som att vi går runt och sparkar på varsin boll. Det liksom spritter i hela kroppen, nu ska vi flytta hem. Och vi är verkligen genuint glad över detta. Det känns bara kul att flytta och jag kan garantera vi flyttar inte tillbaka :)


Topp tio

Denna låt är en av de bästa låtarna på min egen topplista. Orkar heller inte skriva något, så här får ni avnjuta en riktigt fet låt med gangster white trash Everlast :)


Kneg

Idag jobbar jag trotts helgdag, varför? Det ger bra pröjs, vi behöver alltid lite extra pengar. Men jag får ändå en hel helg, så det känns bra. Idag blir det in till Nyköping för att handla. Skall även försöka att packa lite till flytten. Och såklart står fredagsmys. Och eftersom Ida är gravid och jag fet så är det självklart efterlängtat ;p


Hoppas jag sover såhär bra i natt :)


Ingen har väll dött av lite chips och godis ;p


En stilla torsdag i början på januari.

Idag har varit en lugn dag, vi var inne i Nyköping och städade hos Idas farmor. Efter det tog vi en snabbkaffe hos svärfar. Där beslutades det om att kolla hockey på söndag. Var längesedan så pepp är man.

Senare drog vi tillbaka till Oxelösund, för att äta thai/ kinabuffe med suschi. Det var grymt gott, tror jag åt mera där än på julbordet :)
Nu skall jag softa med frugan, men tänkte dela med mig av en grym låt med von Benzo. Det är Jay Smith som vann idols band. Men de släppte första plattan 2009 så de fanns innan Idol. De spelas på Bandit där jag upptäckte dem. Håll tillgodo!




En miniserie

En följetång med så många delar jag känner för. Utvalda från mitt liv.

Mötet med mitt livs stora kärlek: Det var en varm försommar dag. Jag hade tagit mig till Värnamo för besök och ansökan till fritidsledarprogrammet. Vi blev lotsade in i ett klassrum för information. Och där stod hon, röd tuppkam coola snygga kläder och piercingar.

Hon informerade och pratade med självförtroende och pedagogiskt. Själv hörde jag inte ett ord. Jag dagdrömmde mig bort, tänkte att hon festar säkert mycket med de coola killarna. Och jag har väl ingen chans på henne.

När hon med jämna mellanrum brast ut i ett härligt leende, så försökte jag få ögonkontakt och le tillbaka. Se hur det gick sen :)


Svetsblänk och skäggstubb

Jag bloggar live från jobbet, vi har en ganska lugn dag idag. Bara 3 timmar tills jag slutar sen skall jag hem och krypa ner bakom Ida.

Reflekterar över om hur man saknar barnen och Ida. Och att det är en bra
sak för då tar man vara på tiden tillsammans. Det är viktigt, men viktigast måste vara att uppskatta nuet. Och inte bara jag efter en bättre morgondag.


Slip och släp

Jobba och mer jobb, idag är jag inte så sugen på det. Denna vecka jobbar jag kväll, så det är skönt i allafall.

Försöker undertiden förbereda för en flytt. Som vi hoppas skall kunna bli av nästa vecka. Men det är inte spikat än, vår nya lägenhet måste vara redo först. Och det borde den bli för det är bara städning kvar. Tror på en bra vecka måste :)


RSS 2.0